روغن موتور ها

ساخت وبلاگ

روغن های گیربکس را می‌توان به خون در بدن انسان تشبیه کرد تا بیشتر به نقش حیاتی و بسیار مهم آن پی برد. بدون استفاده از یک روغن گیربکس مناسب، گیربکس نمی‌تواند به درستی کار کند و پس از مدت کوتاهی خراب خواهد شد. بسیاری از قطعات فلزی خودرو به روغن نیاز دارند که گیربکس یکی از آن قطعات است. دلیل این امر هم چرخیدن و تماس چرخ‌دنده‌های بسیار با سرعت بالا است. روغن گیربکس دستی وظیفه روغن‌کاری و خنک کردن سیستم انتقال قدرت را بر عهده دارد اما نقش روغن گیربکس اتوماتیک اندکی پررنگ‌تر است و این روغن گیربکس در انتقال قدرت هم نقش دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نشانه‌های خرابی گیربکس، مطلب خرابی گیربکس را چگونه متوجه شویم؟ را مطالعه کنید. با توجه به حیاتی بودن انتخاب روغن گیربکس مناسب و نقش بسیار مهم آن در سلامت گیربکس و خودرو در این مقاله قصد داریم در خصوص ویژگی‌های روغن های گیربکس باکیفیت و همچنین زمان مناسب برای تغییر روغن گیربکس مطالبی را با هم مرور کنیم. با تهران گیربکس همراه باشید.

انواع روغن های گیربکس

قبل از پرداختن به ویژگی‌های روغن گیربکس خوب باید اول در خصوص انواع روغن گیربکس اطلاعاتی کسب کرد. روغن های گیربکس را به طور کلی می‌توان به دو نوع اتوماتیک و دستی تقسیم کرد.

روغن گیربکس دستی (MTF)

روغن گیربکس دستی یا Manual Transmission Fluid که به اختصار به آن MTF گفته می‌شود مخصوص گیربکس‌های دستی ساخته شده است. جعبه‌دنده‌های دستی از دو شفت یا میله و مجموعه‌ای از چرخ‌دنده‌ها درست شده‌اند که عمل تعویض دنده باعث درگیری چرخ‌دنده‌ها و ایجاد حرارت و اصطکاک شدید بین قطعات می‌شود و فشار بسیار زیادی به آن‌ها وارد می‌کند. به همین دلیل وجود مایع روان و خنک‌کننده در این سیستم کاملاً ضروری است. وجود این روغن می‌تواند موجب کاهش خوردگی، ساییدگی و حرارت شود. همچنین حرکت چرخ‌دنده‌ها را روان‌تر کند تا بازده خودرو بالاتر رود.

روغن گیربکس اتوماتیک (ATF)

روغن گیربکس اتوماتیک یا Automatic Transmission Fluid که به اختصار به آن ATF گفته می‌شود را مخصوص گیربکس‌های اتوماتیک می‌سازند. این روغن‌ها خود به دو نوع سنتتیک و مینرال تقسیم می‌شوند. این دو روغن فرایند تولید کاملاً متفاوتی دارند و روغن‌های سنتتیک در برابر دما و فشار بالا مقاومت بسیار بیشتری دارند و به همین دلیل بسیار گران‌تر هم هستند. البته باید توجه داشته باشید که چون روغن‌های سنتتیک مقاومت بیشتری دارند نمی‌توان از آن‌ها برای تمام گیربکس‌های اتوماتیک استفاده کرد.

اگر روغن گیربکس مناسب هیوندا را عوض نکنیم چه می شود ؟

حتما برای شما سوال پیش میاید که اگر روغن گیربکس را عوض نکنیم چه می شود ؟

خب جواب این سوال این است : اگر شما روغن گیربکس را عوض نکنید روغن خراب و کثیف می تواند آسیب به قطعات گیربکس را شروع کند , طول عمر گیربکس را بسیار کاهش دهد و صدمات سنگینی به قطعات خودرو وارد کند . برای تعمیر این صدمات شما باید هزینه بسیار زیادی را پرداخت کنید . در کل تعویض مرتب روغن گیربکس یک سرمایه گذاری مطمئن روی خودرو است .

کار هایی که باید انجام شود

همیشه در کنار سرویس خودرو ( تعویض روغن موتور , فیلتر هوا , فیلتر روغن و … ) خوب است که از سرویس کار بخواهید که روغن گیربکس را چک کند . این کار چند دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد ولی کمی دشوار است . اگر روغن گیربکس کم باشد ممکن است تعویض دنده به خوبی انجام نشود و به گیربکس آسیب وارد شود و متاسفانه این صدمات علائم و صدایی ندارند . باید مرتب روغن گیربکس چک شود تا ار صدمات جلوگیری شود .

چک کردن روغن گیربکس

در خودرو های اتوماتیک چک کردن خیلی ساده تر است . برای چک کردن روغن گیربکس گیجی مانند گیج روغن موتور ( همان شیئ سیخ مانند برای چک روغن موتور ) تعبیه شده که به وسیله آن می توان روغن گیربکس را چک کرد . برای چک آن معمولا موتور در حالت روشن و دنده در حالت پارک قرار دارد . در صورت دیدن نشتی به مکانیک مراجعه کنید .

روغن موتور ها...
ما را در سایت روغن موتور ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : یاسمن rooghandan بازدید : 479 تاريخ : پنجشنبه 15 آبان 1399 ساعت: 4:32